Menu

Sail Amsterdam!

RVVP was er ook dit jaar weer bij…

Vijf jaar geleden is de officiële toertocht door leden van RVVP geroeid, rondom het evenement Sail Amsterdam. Na heel veel gemail en gebel lukte het dit jaar helaas niet om boten te regelen voor deze tocht in Amsterdam. Wel vonden we op internet iets over een ‘Roeierssaluut’ tijdens Sail, maar dan wel geroeid met eigen boten.

We moesten binnen een paar dagen beslissen en besloten het maximale aantal boten mee te nemen: drie boten op twee trailers voor maximaal tien leden. Die tien toertochtroeiers bij elkaar zien te sprokkelen was natuurlijk geen probleem! Maar om – zoals we dat altijd doen – een een e-mail uit te sturen naar alle leden met vrije inschrijving, was in die paar dagen niet meer te regelen.

En zo verzamelde een groep van tien roeiers zich op zondag 23 augustus in alle vroegte om 5 uur ’s morgens bij ons clubhuis om de trailers met boten (die we de vorige avond al hadden opgeladen) achter de auto’s te hangen. Om kwart voor 7 waren we bij De Hoop in Amsterdam voor de verplichte briefing en daarna roeiden we in een grote groep naar de IJ-haven waar de ’tall ships’ lagen.

En ja…

Het was weer meer dan de moeite waard!

We roeiden in prachtig rustig weer langs de mooie oude boten. Ik ben blij dat we dit meegemaakt hebben, hoewel het op sommige stukken wel heel erg druk was! De terugweg was gelukkig wat rustiger op het water, via een andere route konden we ook nog even van de stad Amsterdam genieten.

Na afloop weer de boten op de trailers laden (boten lenen van een andere vereniging is toch wel wat makkelijker…) en daarna nog gezellig een drankje met appeltaart gedaan op het riante terras van Roeivereniging De Hoop (met een clubhuis om jaloers op te worden…).

Het Roeierssaluut bij Sail was echt een topdag met als herinnering een leuke Sail cap. Op 5 september is er weer de Lichtjestocht in Amsterdam. Die gaan we ook weer roeien!

Deze stad gaat ons maar niet vervelen…

Wout Bons

 

Hier staan de foto’s:

[AFG_gallery id=’4′]