Menu

Roeiweer

Roeiweer

Wanneer is het goed roeiweer en wanneer niet? Eigenlijk kun je bijna altijd buiten op het water roeien, zolang jij het zelf prettig vindt om buiten te zijn. De één is bij uitstek een ‘mooi-weer-roeier’ en de ander vindt een regenbuitje op zijn tijd geen enkel probleem.

Als het erg hard regent of als er veel regen voorspeld wordt, dan raden wij je sterk af om het water op te gaan. Bij de volgende weersomstandigheden kan er niet geroeid worden op het water:

  • Bij onweer of een voorspelling voor onweer binnen de roeitijden.
  • Bij mist (dusdanig dat je vanaf het vlot de kade aan de overkant niet kunt zien).
  • Bij harde wind of storm (windkracht 6 en hoger).
  • Bij winterse omstandigheden (sneeuw).
  • Bij ijsgang (ook na een flinke vorstperiode).

 

Roeiverbod

Bij weersomstandigheden als onweer, mist en harde wind of storm geven wij niet steeds formeel een roeiverbod af. In die situaties maak je met elkaar de inschatting of het verstandig is om het water op te gaan. Bij een vorstperiode kunnen wij wel een roeiverbod afgeven. Dit roeiverbod (en het weer opheffen daarvan) communiceren wij per e-mail naar alle leden. Deze meldingen zijn ook terug te vinden op de homepage van deze website en bovenaan deze pagina.

 

Slecht weer. En dan?

Ergometer Concept 2 bij Roeivereniging Voorne-PuttenAls het slecht weer is hoeft dat niet te betekenen dat je helemaal niet meer kunt roeien! In ons clubgebouw staan twee ergometers waarop je kunt trainen. Heb je nog nooit getraind op deze machines? Vraag de werking na bij één van onze andere leden of stuur een e-mail voor meer uitleg over de ergometers.