Menu

Recreatieroeien

Recreatieroeien

Veel roeiers van onze roeivereniging roeien recreatief. Zij roeien niet in wedstrijden of marathons, maar beoefenen de sport puur als training. Velen van hen roeien regelmatig toertochten bij verschillende roeiverenigingen in Nederland.

Naast het trainen tijdens de inloopuren, organiseren wij voor onze eigen leden traditioneel de volgende tochten:

  • Openingstocht

De eerste tocht in het begin van het roeiseizoen, meestal begin april. We roeien de openingstocht afhankelijk van het weer op de Bernisse of het Brielse Meer.

  • Midzomernachttocht

Deze tocht organiseren wij op een vrijdagavond ergens rond ‘de langste dag’. Met zoveel mogelijk leden roeien we naar Middenplaat (het grootste eiland in het Brielse Meer) waar we genieten van een barbecue en drankje. Zodra het donker is roeien we weer terug naar de vereniging.

  • Sluitingstocht

De tocht waarmee we het roeiseizoen symbolisch afsluiten, meestal begin november. Dat betekent overigens niet dat er daarna niet meer geroeid wordt. Mits het weer het toelaat, kun je bij ons het hele jaar door roeien.

 

Toertochten bij andere roeiverenigingen 

Regelmatig doen wij mee aan roeitochten die andere verenigingen in Nederland organiseren. Zo maken we op een gezellige én sportieve manier kennis met de mooiste plekjes van Nederland! Toertochten variëren in afstand van 20 tot 40 km en gaan meestal door natuurgebieden (zoals Groene Hart of Weerribben) of historische grachten (Amsterdam, Leiden, Utrecht). Onze vereniging bezit een botenwagen die gebruikt kan worden om met eigen boten naar de toertochten te rijden.

Op de website Toer! vind je een geweldig overzicht van alle toertochten en marathons die er te roeien zijn. Toer! bekijkt samen met de KNRB hoe het recreatief roeien nog meer op de kaart gezet kan worden. De website komt tegemoet aan de behoefte om kennis en informatie uit te wisselen over tochten en om bijeenkomsten bij te wonen waar toerroeiers elkaar kunnen ontmoeten. Toer! heeft ook een Facebookpagina, die je kunt vinden door hier te klikken.

 

Rondje Voorne

Bij gunstige weersomstandigheden (alleen bij geen of heel weinig wind) roeit een groep ervaren roeiers van onze vereniging regelmatig een Rondje Voorne van in totaal 35 km. Direct vanaf ons vlot slaan de roeiers rechtsaf het haventje in. Ze tillen bij de dijk meteen de boten over de weg heen het Kanaal door Voorne in en roeien naar Hellevoetsluis. Via de sluis in Hellevoetsluis gaat de tocht verder via de noordoever van het Haringvliet in de richting van het Spui. Bij de Spuisluis dragen de roeiers de boten weer over de dijk om vervolgens aan de laatste etappe van 10 km te beginnen richting Voedingskanaal.

 

Brielse Watergeuzentocht

Vanaf 2017 organiseren wij een eigen toertocht. Inschrijven kan via de KNRB site.