Menu

Midweekroeien Barendrecht

De toertochtcommissie is druk bezig met het opstarten van het midweekroeien: toertochten die op werkdagen geroeid worden bij en/of samen met andere roeiverenigingen. Op donderdag 1 oktober vond de vuurdoop plaats van dit initiatief. Met twaalf leden van RVVP zijn we afgereisd naar Roeivereniging Barendrecht.

Het weer was prachtig die dag en toen wij aankwamen lagen de vier wherries al voor ons klaar in het water. Eerst even koffie gedronken met koek, waarbij iedere roeier een routeboekje en uitleg kreeg van de enthousiaste begeleiding. De drie begeleiders stapten bij ons in de boot om tijdens de tocht ook nog uitleg te geven over onder andere de interessante geschiedenis van rivier ‘t Waaltje. Onderweg nog aangelegd bij Eeterij en Tapperij ’t Ambacht, waar we op het terras in het zonnetje lekker wat gegeten en gedronken hebben. Daarna met wind mee terug naar het clubhuis.

Natuurlijk maakten we van de gelegenheid gebruik en hebben we ook even goed in de loods van deze roeivereniging gekeken en ideeën opgedaan. Het blijft leuk en leerzaam om te zien hoe ze ergens anders hun zaken geregeld hebben.

Wat een gastvrijheid in Barendrecht en wat een fijne tocht!

Het midweekroeien is voor herhaling vatbaar en gaan we vaker doen volgend roeiseizoen.

Wout Bons

PS: De foto’s kun je hier bekijken!