Menu

Introductiecursus

Introductiecursus

Wil je eerst ontdekken of roeien voor jou de mooiste sport is zonder meteen lid te worden? Stuur ons een e-mail en meld je vrijblijvend aan voor een introductiecursus. Deze cursus kost € 30,- en geeft jou recht op vijf roeilessen (één keer per week in een zoveel mogelijk aaneengesloten periode). Kom je er na deze vijf lessen achter dat roeien toch niet echt iets voor jou is, dan ben je dus tot niets verplicht. In het geval van een wachtlijst voor de introductiecursus gaan mensen die meteen lid zijn geworden van onze vereniging voor. De eerste introductiecursussen van het seizoen starten ongeveer vanaf de maand maart.

 

Wat leer je in de introductiecursus?

In de eerste roeilessen leer je alles over het materiaal en de behandeling van het materiaal. Daarnaast leer je de basistechniek van het roeien. Welke boot wij hiervoor gebruiken is afhankelijk van jouw sportieve vaardigheden, ervaring met andere sporten, eventuele lichamelijke beperkingen en jouw eigen wensen. De introductielessen worden meestal gegeven in een brede stabiele wherry of een smallere snelle C-boot. Soms ga je meteen in een skiff.

Voor het overstappen van het ene type boot naar het andere type boot zijn criteria vastgesteld die onder andere betrekking hebben op de beheersing van roeitermen, stuurvaardigheden, roeitechniek en behandeling van het materiaal. In overleg met de instructeurs bekijken we welk boottype het beste bij jou past en welke overstap je kunt maken.