Menu

Marathon

Marathon

Route

Vanaf het vlot van onze vereniging gaat de route eerst in westelijke richting. Je roeit eerst over het Brielse Meer, achter het eiland de Middenplaat, door het Oosterlandse Rak naar de dam bij Oostvoorne. Deze dam is als eerste kunstwerk in het Deltaplan in 1951 aangelegd. Tot die tijd heette dit water de Brielse Maas en was er een open verbinding met zee. Bij deze dam in Oostvoorne keer je om. Op de terugweg is er voor de liefhebbers de mogelijkheid aan te leggen bij restaurant De Kogeloven. Ook bij Brielle, ter hoogte van het voetveer, is er een horecagelegenheid: Strandcafé De Meiden.

Hier gaat de marathon de haven van Brielle in. Voor diegenen die de benen willen strekken of iets willen drinken op één van de terrasjes wordt op de driesprong in de haven de tijd stil gezet. Op dit punt staat aan bakboordwal het standbeeld van Veerman Coppelstock, de veerman naar wie deze marathon is vernoemd. Geen behoefte aan een tussenstop? Dan kun je ook gewoon meteen door roeien.

Ongeveer een kilometer nadat je het vlot van onze roeivereniging gepasseerd bent ga je stuurboord uit de Bernisse op. Dit is een oude kreek die de voormalige eilanden Voorne en Putten scheidt. De Bernisse is verboden voor motorvaartuigen. Op dit water zul je normaal gesproken geen andere vaartuigen tegenkomen dan de deelnemers aan de marathon.

Vijfhonderd meter na de vijfde brug ga je de Stompaardseplas op en houd je bakboordwal aan om het vakantiepark Zuytland Buiten in te varen. Uit het vakantiepark vaar je de plas over. Het laatste stukje van de Bernisse brengt je bij de Spuisluis. Hier keer je weer om. Op de Stompaardseplas aangekomen moet er nog een extra rondje gevaren  worden door Zuytland Buiten. Daarna via de Bernisse terug naar onze roeivereniging.