Menu

Bericht van het droogdokteam

Bericht van het Droogdokteam

Met het nieuwe Droogdokteam zijn we al weer geruime tijd aan het werk. In die tijd is er heel wat gebeurd. We zijn begonnen met de inrichting van de werkhal en de aanschaf van het benodigde gereedschap.

Er lagen wat onafgemaakte klussen. Die hebben we als eerste aangepakt. Het gaat om weer samenstellen van de Fuut (Skiff) en het lakken van de nieuwe riemen en een paar oude. Er waren wat schades die gerepareerd moesten worden. Daarnaast hebben we nieuwe dingen opgepakt. Er is een nieuwe C2x besteld en geleverd. Verder hebben we in die tijd alle meldingen van de leden weggewerkt. Vaak ging het dan over krakende slidings, losse bouten en moeren, versleten onderdelen (dollen, kragen) en dergelijke.

Dat vinden we heel belangrijke zaken. We richten ons bij het werk vooral op het roeiplezier van de sporters. Dat betekent dat er goed afgestelde boten zijn met soepel werkende onderdelen die gemakkelijk te gebruiken zijn. Vragen of opmerkingen hierover zijn dan ook meer dan welkom. Die zullen we met spoed afhandelen. Nier alle roeiers merken het meteen maar een piepende boot met slechte afstelling levert geen roeiplezier op. Goed materiaal is, naast een goede techniek en samen plezier, een belangrijke voorwaarde om de vereniging te laten bloeien. Wij gaan voor het goede materiaal.

Op aanvraag van één van de leden worden op dit moment stap voor stap de oude voetenborden van de Roerdomp vervangen door nieuwe exemplaren met Flexheels. Dat roeit gewoon erg lekker. Vandaar.

Momenteel werken we ook aan de Fourever, de dubbelvier. Daar was heel wat mee mis. Er zaten diverse scheuren in en hier en daar was er door slechte reparaties in het verleden houtrot opgetreden. Nu wordt er over de hele binnenkant een extra glasmatje aangebracht voor extra sterkte en stijfheid. We hopen deze zomer het project te kunnen afronden. We kunnen niet wachten om deze boot weer in de vaart te zien en hopen dat die daarna door velen met plezier zal worden gebruikt.

We staan open voor vragen, suggesties en opmerkingen.

René Lub, Theo van Starrenburg, Matthijs van der Schoot