Menu

Afroeien 16 april

Het was een hele tijd geleden, de laatste afroeisessie. Er stonden heel wat kandidaten op de lijst die we konden “loslaten”, maar helaas kwam de datum niet iedereen gelegen. 5 personen hadden zich aangemeld.

Het was koud vanmorgen en het waaide behoorlijk hard. Op de foto’s kun je duidelijk de dreigende wolken zien, die gelukkig niet verder gingen dan die dreigementen. De zon kwam af en toe zelfs te voorschijn. Annemarie en Arie begeleidden het afroeien als laatste opdracht voor hun instructeursdiploma. Arie vanaf het water in de Wulp, Annemarie vanaf de kant. Simon roeide in de Topper mee met de Snip. Quirien roeide als boeg mee in de Lepelaar, en verder waren de boten gevuld met Martijn, Myrthe, Ellen, Matty en Linda.

Na wat uitleg vertrokken we rond half 10. De haven in ging prima, maar daar liep het al snel vast door een bootje met aanlegproblemen. De stuurman/stuurvrouw van deze boot was zelf nog niet afgelest kennelijk, en deed er een eeuwigheid over om in de ligplaats te komen. Voor onze roeiers kwam het wel een beetje goed uit, want daardoor mcohten ze al in het begin van de haven, redelijk uit de wind, ronden.

Daarna door naar de Bernisse. Slippen en vallen in de sluis, en ronden bij het inmiddels fameuze eilandje voor de Groene Kruisweg. Waar, trouw als altijd, de zwaan zijn territorium wilde verdedigen. Tja, hij had niet op Simon gerekend, die recht op hem afging en waarvan hij onder de indruk leek te zijn. Net als de wolken kwam de zwaan niet verder dan dreigen; hij vloog zelfs niet op vandaag, helemaal in de war. Door naar de steiger voor een aanleg- en wisseloefening. Dat kwam Annemarie en mij goed uit, want bij die steiger stonden/zaten/hingen we uit de wind en in de zon. We waren aan wat warmte toe, met al die wind.

Nadat de Lepelaarbemanning al zijn kunsten had laten zien konden we snel terug naar de vereniging, waar de koffie al doorliep en de bemanning van de Snip zijn spullen al had opgeruimd. De Snip hebben we helaas niet kunnen volgen vanaf de kant; die was erg snel omdat er een afroeier minder aan boord was. Maar omdat Quirien aan boord was en Arie er naast/bij/voor roeide (op verzoek hoor, hij voelde zich wel wat bezwaard) zijn ook deze leerlingen door twee personen beoordeeld. Het is wel jammer dat ik van deze boot geen foto’s heb kunnen maken.

Alle leerlingen hebben hun certificaat ontvangen. Nou hopen op een heel mooi voorjaar, dan kan iedereen meteen door in de C1! Veel roeiplezier gewenst!

Zwartewaal, 16 april 2016

Anneke Gordebeke

(meer foto’s op onze Flickr-pagina)