Menu

De Tour kwam langs

Op zondag 5 juli heeft de Tour de France ons roeigebied aangedaan. Van Spijkenisse richting Hellevoetsluis. Die dag gingen een aantal leden te water, met 7 boten en een spandoek over de dam het kanaal op.

Het struinen door het gras en de verplaatsing leverde al de eerste pret. Ruim op tijd werd er richting Hellevoet geroeid en we werden al snel gespot door de vele toeschouwers. Een half uur voordat de renners langs zouden komen begon de lucht ietwat te betrekken, maar wat bedenkelijker was, de helikopters kwamen er al aan…. en landden in een weiland. Dit was niet ons plan, maar toen de regen met bakken uit de lucht kwam en het onweer over dreef, snapten we waarom de heli’s niet in de lucht hingen. De renners stoven voorbij, Bert ploeterde in zijn skiff voort met een reuze spandoek achter hem aan, en geen camera in de lucht die het zag. De karavaan verdween aan de lichter wordende horizon.

Nadat zowel Bert als Alfred verwarming hadden gezocht in het water roeiden we gezamenlijk terug naar de loods. Aldaar werden de boten gesopt, opgewarmd in de nu vol op schijnende zon en met plezier teruggekeken onder het genot van een biertje.

Een goed initiatief, goede uitvoering, voldoende vrijwilligers en pech met een onweer. Helaas kun je niet alles onder controle hebben. Maar, we hebben ons laten zien!